Intrebari frecvente

faq

Tocmai v-aţi trezit dimineaţa. Dar, înainte de a vă ridica din pat observaţi ceva nou: puteţi vedea fara ochelari sau lentile de contact şi nu au suferit nici o intervenţie chirurgicală ! Bine – nu visaţi – doar experimentaţi noul tratament cornean de refracţie numit Ortocheratologie sau (Terapia Refractivă Corneală), care garantează libertatea fără ochelari si lentile de contact toată ziua, fără  intervenţie chirurgicală.

Au apărut întrebări ? Iată răspunsurile !

Care  sunt riscurile  ce pot apărea la  utilizarea  lentilelor Paragon CRT ?

Studiile clinice au demonstrat că riscurile la utilizarea lentilelor Paragon CRT, nu sunt mai mari ca în cazul utilizării lentilelor de zi, ci dimpotrivă sunt considerabil mai mici.

Nu au fost atestate efecte adverse grave sau ireversibile.

Care sunt avantajele utilizării Terapiei Refractive Corneale?

  • Utilizarea lentilelor Paragon CRT ® este, cea mai  eficientă modalitate pentru blocarea sau încetinirea progresiei  miopiei.
  • activitatea canalului lacrimal nu este împiedicată ca în cazul lentilelor obişnuite –  lacrima înlătură toate impurităţile şi serveşte ca primă barieră de protecţie.
  • alimentarea corneei cu oxigen este redusă noaptea, dar aceasta este o stare fiziologică, la care organismul este adaptat. Aplicarea  lentilei de contact pe timp de zi, prelungeşte insuficienţa de O2 favorizând stări  de hipoxie timp de 24 h.
  • schimbul de substanţe – ochiul nu este acoperit de lentilă, schimbul  lacrimal nu este dereglat, astfel este redus riscul apariţiei sindromului de „ochi uscat”.
  • igiena corectă a ochiului – pe suprafaţa lentilelor de contact (moi), cu timpul se formează depuneri proteice, care duc la reacţii inflamatorii – conjunctivite cu component alergic.
  • libertatea în activitate – aplicarea lentilelor ortocheratologice în timpul somnului exclude riscurile afectării ochiului, cauzate de agenţi externi în timpul zilei. Utilizatorii lentilelor de contact tradiţionale, riscă contactul ochilor cu  praf, vânt, nisip, şi orice alt factor de mediu  care poate afecta sensibilitatea ochilor.

De ce  alegi Terapia Refractivă Corneeană în schimbul chirurgiei refractive care permite obţinerea unui rezultat definitiv?

Aceste două tehnici nu se află în contrapunere ci sunt complementare. Terapia Refractivă Corneeană oferă soluţia nechirurgicală în corecţia vederii în timpul zilei.

Avantajul său reiese din faptul că este o alternativă a chirurgiei  laser cu efect complet reversibil – oricând se poate reveni la starea iniţială fără nici un risc. În cazul aplicării chirurgiei – efectul este ireversibil şi riscurile sunt inevitabile.

Terapia Refractivă Corneeană este indicată ca alternativă chirurgiei persoanelor care :

  • nu au atins vârsta 19-21 ani, când este contraindicat orice tip de corecţie chirurgicală (experienţa internaţională demonstrează că în rezultatul aplicării terapiei refractive la copii şi adolescenţi, progresarea miopiei este în descreştere, iar în 40% cazuri este posibilă stoparea dezvoltării miopiei);
  • nu pot  suporta corecţia cu lentile de contact moi (reacţii alergice, insuficienţă de oxigen a corneei, micşorarea accentuată a sensibilităţii corneene, concreşterea vaselor corneei, etc);
  • este contraindicată corecţia laser a vederii (stratul cornean  foarte subţire, grad sporit de survenţie a cărorva riscuri, etc).
  • nu doresc intervenţia culaser din anumite motive personale.

Terapia Refractivă Corneeană oferă soluţia nechirurgicală de corecţie a vederii în timpul zilei.

Lentilele nu deranjează în timplu somnului ?

Poate fi foarte surpinzător acest fapt, dar lentilele de contact Paragon CRT nu deranjează şi nici nu se fac simţite în timpul somnului. Chiar şi cei care nu  tolerează lentilele de contact tradiţionale, pot aplica cu uşurinţă lentilele Paragon CRT, iar în timpul somnului vor uita că poartă lentile de contact şi vor dormi liniştiţi.

În cît timp vei obţine şi menţine o vedere bună în timpul zilei ?

Majoritatea  utilizatorilor  manifestă  îmbunătăţirea  vederii  din primele zile de aplicare a lentilelor contact Paragon CRT. Stabilizarea efectului este individuală cu o durată de până la 3 săptămâni.

Ortocheratologia

Suferi de miopie? Nu te ingrijora, miopia poate fi tratata! Gratie ortocheratologiei sau lentilelor Terapeutice Paragon CRT ce le aplici seara inainte de somn si le scoti dimineata te bucuri de un rezultat uimitor cu o vedere clara pe parcursul zilei fara lentile de contact, fara ochelari si fara a fi supus riscului chirurgical! Lantilele Paragon CRT cu port de un an, sunt indicate persoanelor de orice virsta si copiilor de la 6 ani pentru corectia miopiei, abliopiilor in stadiu incipient si strabismului acomodational. Cercetatorii NASA, in urma unor cercetari cosmice sub presiune au descoperit materialul pentru confectionarea lentilelor Paragon CRT, fiind permiabil la oxigen catre cornee.


Lentila de noapte

© 2014 Basrolens