Ce este orto-k

2. terapia refract. CE ESTE ORTOK

Ortocheratologia sau Terapia Refractiva este o metoda non-chirurgicala, complet reversibilă, neinvazivă, alternativă in corecția miopiei sau astigmatismului. Elaborarea lentilelor de contact după un aşa-numit “calcul electronic” al corneei, care imbunatatesc substantial vederea, a revolutionat domeniul oftalmologic.

Ce reprezinta Otocheratologia sau Terapia Refractiva?

Terapia Refractiva presupune purtarea peste noapte a lentilelor de contact rigide, performante, care modifica forma corneei, astfel incat, dupa ce lentilele sunt indepărtate peste zi, persoana vede clar, fara corectie adaugatoare, o perioadă de timp (3 zile şi mai mult) – efect obţinut din prima zi după scoaterea lentilelor.

Care este mecanismul?
Sub actiunea lentilelor ortocheratologice au loc modificari de grosime corneana , care se produc in special la nivelul straturilor epiteliale. Astfel, datorita lentilelor de noapte grosimea epiteliului se micșoreaza pe centru si se mareste spre periferii. Aceste modificari epiteliale provoaca modificări evidente a puterii optice corneene.

ROMCRT-Lens-on-Eye-Example

Ce presupune tratamentul?

In urma unui examen oftalmologic complet in care va fi determinata starea de sanatate a pacientului, medicul va recomanda lentilele de contact individualizate conform anatomiei ochiului.

Lentilele Paragon CTR sunt prescrise printr-un calcul special, folosind datele investigatiilor – refractie, keratometrie, test cu fluorescina la lampa cu fanta.

Prescrierea lentilelor Paragon CRT este strict individuala .

Avantaje

  • Metoda reversibila, comparativ cu chirurgia refractiva (LASIK, PRK);
  • Siguranta si confortul ochilor;
  • Acuratete si perfectiune vizuala fara ochelari si lentile de contact;
  • Schimb de substante asigurat;
  • Prevenirea alergiilor si afectiunilor oftalmologice cauzate de portul lentilelor de contact moi.

Ortocheratologia este indicata:

  • Persoanelor care doresc sa aiba vederea buna fara a purta ochelari şi de lentile de contact;
  • Copiilor, adolescenţilor (de la 6 ani) pentru stoparea progresarii miopiei in evolutie;
  • Persoanelor cu contraindicatii la operatia LASIK;
  • Sportivilor, pompierilor, aviatorilor, etc.

Lentilele de noapte Paragon CTR-100 – o vedere buna pe parcursul zilei, fara ochelari si fara alte lentile de contact!

Ortocheratologia

Suferi de miopie? Nu te ingrijora, miopia poate fi tratata! Gratie ortocheratologiei sau lentilelor Terapeutice Paragon CRT ce le aplici seara inainte de somn si le scoti dimineata te bucuri de un rezultat uimitor cu o vedere clara pe parcursul zilei fara lentile de contact, fara ochelari si fara a fi supus riscului chirurgical! Lantilele Paragon CRT cu port de un an, sunt indicate persoanelor de orice virsta si copiilor de la 6 ani pentru corectia miopiei, abliopiilor in stadiu incipient si strabismului acomodational. Cercetatorii NASA, in urma unor cercetari cosmice sub presiune au descoperit materialul pentru confectionarea lentilelor Paragon CRT, fiind permiabil la oxigen catre cornee.


Lentila de noapte

© 2014 Basrolens