Afectiuni oculare

terapierefratctivaafectiunioculare

Unul din cel mai important sistem al omului este ochiul. Inaintind in virsta sau chiar de la o virsta frageda , incipienta afectiunile oculare ne dau batai de cap. De aceea trebuie sa consultam medicul la timp pentru a depista problema si a gasi solutia.

Principalele simtome ale afectiunilor oculare sunt: dureri de cap in urma citirii sau lucrului intensiv la computer sau concentrarea vederii de durata asupra unui obiect.

Cele mai des intilnite afectiuni oculare sunt: miopia, hipermetropia, astigmatismul si presbiopia.

 

 

Miopia

Persoanele cu miopie vad clar obiectele de aproape si neclar obiectel de la distanta, de exemplu semnele de circulatie, numarul troleibuselor, tranvaielor sau a maxi-taxiurilor, tabla la scoala sau imaginile de la televizor.

Miopia este o conditie mostenita care se accentuiaza si se descopera pe la virsata de 7-9 ani.

Tratare:

Miopia nu poate fi tratata definitiv, dar poate fi corectata si mentinuta o vedere buna cu ajutorul: ochelarilor de vedere, chirurgiei oftalmologice, lentile de contact orticheratologice sau remodelarea corneana.

Hipemetropia

Hipermetropia reprezinta o afectiune care se manifesta prin vedere incetosata. Persoanele ce sufera de hipermetropie vad bine la distanta si vad obiectele departate mai aproape decat sunt in mod obisnuit, desi tulburarile sunt si la nivelul vederii de aproape si la vederea la distanta.

Astigmatismul

Astigmatismul reprezinta o afectiune oftalmologica destul de frecvent intalnita, in special in randul copiilor. Se poate corecta usor prin lentile de contact, ochelari sau chiar prin interventii chirugicale.
Astigmatismul apare cand corneea prezinta curubri anormale si are mai degraba o forma ovoidala decat rotunda. Astigmatismul este o tulburare de refractie si este fiziologica (cand are o valoare in jur de 0,5 dioptrii) sau patologica (daca este mai mare de 1 dioptrie). In situatia in care curbura corneei este foarte accentuata, pacientii au indicatie de tratament. Daca insa astigmatismul are valori mici si nu interfereaza cu calitatea vietii pacientului, specialistii recomanda necorectarea lui.

Presbiopia

Presbiopia este o afectiune oculara care se manifesta cu virsta (dupa 40 – 45 de ani), manifestata prin diminuarea progresiva a amplitudinii acomodative avind ca substrat pierderea elasticitatii cristalinului.

Tratare:

Presbiopia nu poate fi tratata, dar pierderea abilitatii de focalizare a ochilor poate fi corectata prin folosirea lentilelor de corectie, fie sub forma ochelarilor ori a lentilelor de contact. Daca pacientul sufera si de deficiente de refractie, atunci corectia se poate face fie folosind lentil bi- sau trifocale, fie lentile prograsive.

Ortocheratologia

Suferi de miopie? Nu te ingrijora, miopia poate fi tratata! Gratie ortocheratologiei sau lentilelor Terapeutice Paragon CRT ce le aplici seara inainte de somn si le scoti dimineata te bucuri de un rezultat uimitor cu o vedere clara pe parcursul zilei fara lentile de contact, fara ochelari si fara a fi supus riscului chirurgical! Lantilele Paragon CRT cu port de un an, sunt indicate persoanelor de orice virsta si copiilor de la 6 ani pentru corectia miopiei, abliopiilor in stadiu incipient si strabismului acomodational. Cercetatorii NASA, in urma unor cercetari cosmice sub presiune au descoperit materialul pentru confectionarea lentilelor Paragon CRT, fiind permiabil la oxigen catre cornee.


Lentila de noapte

© 2014 Basrolens